Binance kondigt ondersteuning voor Uniswap (UNI) Token aan

Vlak nadat Uniswap (UNI) de lancering van zijn bestuursmunt had voltooid, stond de munt op Binance.
Ondanks de recente controverse met Sushiswap zet Binance zijn intrede in de DeFi-sector voort.
De munt staat nu genoteerd op de beurs met vier handelsparen en de distributie ervan wordt voortgezet.
Uniswap is een van de grootste en meest spraakmakende projecten van DeFi, die ook meteen de aandacht van de grote spelers begon te trekken. Het project lanceerde onlangs zijn governance token op Ethereum. Slechts anderhalf uur later kondigde de leidende crypto-uitwisseling, Binance, steun aan voor UNI op haar platform.

Binance Lijsten UNI

Binance is zeer geïnteresseerd in de DeFi-sector – zozeer zelfs dat het ervoor gezorgd heeft dat het vanuit verschillende richtingen tegelijk binnenkomt. Dat houdt ook in dat de meest populaire penningen op een rijtje worden gezet. In feite heeft de beurs onlangs verschillende projecten op een rijtje gezet.

Een voorbeeld is Sushiswap, dat met een controverse kwam die de meeste andere platformen Bitcoin Trader zou hebben ontmoedigd. Binance, aan de andere kant, slaagde erin om door te gaan en de vierde grootste DeFi-munt die er is op te sommen.

Binance verspilde geen tijd aan het springen op de munt. De beurs brengt verschillende handelsparen tegen UNI, waaronder UNI/BTC, UNI/BUSD, UNI/BNB en UNI/USDT, die vandaag, 17 september, live gaan.

Wat is de volgende stap voor Uniswap?
De komende vier jaar zullen er een miljard UNI-munten worden verdeeld, waarvan 15% direct beschikbaar is voor de historische gebruikers van het platform. In totaal moet 60% worden verdeeld onder de leden van de gemeenschap, en de rest gaat naar de teamleden, de adviseurs, de investeerders en dergelijke.

Dit is het plan voor de komende vier jaar. Daarna zal de munt de zaken afremmen en zich stabiliseren op een jaarlijks inflatiepercentage van 2%.

Verder wordt verwacht dat de liquiditeitsmijnprogramma’s van 18 september tot 17 november live gaan. Ze zullen zich richten op vier paren, waaronder ETH/USDC, ETH/USDT, ETH/WBTC en ETH/DAI.

Met 5 miljoen UNI-munten die per pool proportionele liquiditeit worden toegewezen, wordt verwacht dat er elke dag ongeveer 83.333 nieuwe munten in de pools terechtkomen.

Het bestuur van het project mag dan wel live zijn, maar de schatkist zal pas op 17 oktober worden gemobiliseerd. Na de volgende 30 dagen zullen de houders van de penningen kunnen stemmen over de toewijzing van de reserves van de penningen voor de verschillende doelstellingen en gebruiksmogelijkheden.