Bitcoin Mining Moeilijkheid bereikte nieuwe recordhoogtepunten

Twee maanden na de derde Bitcoin-halvering sprong de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw naar de nieuwe hoogtepunten van de geschiedenis.
De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw, de maatstaf die aangeeft hoeveel werk het knooppunt moet doen om een beloning te krijgen, heeft zijn hoogtepunt bereikt op de nieuwe recordhoogte van 13 juli, toen deze de 17,3 biljoen overschreed. Het recordcijfer geeft de 9,89% groei aan sinds het vorige hoogtepunt van 15,7 Triljoen dat voor het laatst werd gezien op de eerste dag van juli, en onthult de statistieken van btc.com.

Het laatste historische hoogtepunt komt slechts twee maanden na de derde Bitcoin-halvering, die in mei plaatsvond en de blokbeloning in de helft verminderde van 12,5 tot 6,25 Bitcoin per blok, die elke 10 minuten werd gedolven. Het huidige niveau van 17,3 biljoen is het hoogste ooit en overtreft zelfs de 16,5 biljoen piek van medio maart, en zelfs een beetje lager 16,1 biljoen voor het laatst gezien slechts een paar dagen voor de halvering.

De laatste stijging komt na de dieptepunten van 13,7 biljoen op 4 juni, toen de moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw aanzienlijk afnam. De prijs van de Bitcoin lijkt echter te stagneren en te zweven binnen $9.000 en $9.400 sinds juli.

De mijnbouwproblematiek is niet de enige parameter van de Bitcoin Evolution, die op dit moment op de historische hoogtepunten ligt. De hash rate of de totale rekenkracht die wordt toegepast op het ontginnen van een Bitcoin, test ook de topniveaus van 125 Th/s, volgens de gegevens van blockchain.com.

Het Bitcoin-netwerk past de moeilijkheidsgraad elke blok van 2016 aan om ervoor te zorgen dat het proces elke 10 minuten plaatsvindt. De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw varieert afhankelijk van het gemak van de mijnbouw binnen het netwerk. Aangezien het netwerk stabiel moet blijven en een nieuw blok moet toevoegen aan de circulerende toevoer, moet het ook de stabiliteit van de tijdsintervallen garanderen. Wanneer het echter gemakkelijk wordt om nieuwe blokken te ontginnen, verhoogt het netwerk de ontginningsmoeilijkheden om het proces moeilijker te maken.

Het proces is gebaseerd op de hasjkracht die concurreert om een beloning. Wanneer meer mijnwerkers concurreren om Bitcoin-blokken te delven, neemt de totale rekenkracht van het netwerk toe en stijgt dus de hasjsnelheid. De hogere hashrate betekent dus dat het netwerk een hogere kans heeft om het volgende blok te bevestigen.

De groei van de mijnbouwproblematiek kan echter seizoensgebonden zijn en verband houden met de huidige klimaatomstandigheden in China. Het land, dat een van de grootste cryptocentrische mijnwerkers is en ongeveer 65% van de wereldwijde rekenkracht van Bitcoin genereert, beleeft momenteel het regenseizoen in de zuidwestelijke provincie Sichuan. De regio zet enorme aantallen cryptocurrency mijnbouwbedrijven in en is een waterrijk gebied. De waterkracht die wordt opgewekt door de regen in het voorjaar en de zomer maakt het mogelijk om de elektriciteitskosten met bijna 20% te verlagen en het mijnbouwproces van Bitcoin winstgevender te maken.

Bovendien kan het bredere gebruik van nieuwere en krachtigere mijnbouwhardware zoals Antminer S19 Pro met een rekenkracht van ongeveer 110 Th/s, ook een belangrijke factor zijn, die bijdraagt aan de groei van de Bitcoin-mijnbouwproblematiek.