Bitcoin-uitverkoop voorbij? Het sterke ‚koop de dip‘-signaal knippert voor het eerst in 5 maanden

Bitcoin test voor de derde keer in de afgelopen week een belangrijk ondersteuningsniveau van $ 44K- $ 45K.

De prijs van Bitcoin ( BTC ) is op 28 februari voor de derde keer in de afgelopen week gedaald tot het belangrijkste ondersteuningsniveau van $ 44.000 – $ 45.000.

Het BTC / USD-paar zakte kort onder $ 44.000 op Bitcoin System voordat een deel van de verliezen werd gecompenseerd, en stuiterde op het moment van schrijven terug boven $ 45.000.

‚Volledige rust‘ voor SOPR, financieringspercentages

Sommige analisten hebben gewezen op een stijging van de verkoop van mijnwerkers als de reden achter de laatste prijsdaling.

Gelukkig kan de derde hertest van dit belangrijke ondersteuningsniveau een zilveren randje hebben voor de stieren. Data-analysebron Glassnode merkte op dat de dagelijkse Bitcoin Spent Output Profit Ratio (SOPR) een „volledige reset“ heeft ondergaan .

De SOPR laat in wezen zien of de bestede output op het moment van de transactie in winst of verlies is. Deze belangrijke maatstaf werd voor het eerst sinds september 2020 negatief. Met andere woorden, investeerders verplaatsen BTC nu gemiddeld met een klein verlies, wat suggereert dat de winstneming is afgenomen, aldus Glassnode.

„In totaal zagen we een on-keten netto gerealiseerde verlies van $ 243 miljoen van gisteren,“ de analisten toegevoegd

„Dat is de laagste dagwaarde sinds april 2020.“