EN “PERFEKT STORM” AV BITCOINFÖRSÄKRINGSTRENDER KÖR BULL KÖRNING

Bitcoin har genomgått ett extremt starkt rally under de senaste veckorna och månaderna som har fört det från $ 10.000 till $ 24.000. Den ledande kryptovalutan handlas för närvarande för 23 000 dollar efter en liten korrigering.

Analytiker säger att det finns en ”perfekt storm” av efterfrågan på Bitcoin som har möjliggjort detta extremt starka rally.

BITCOIN RALLY KÖRS AV KRITISKA EFTERFRÅGANDE TRENDER

BTC förväntas flytta ännu högre på medellång till lång sikt eftersom dessa efterfrågan trender förväntas fortsätta. Detta är i linje med förväntningarna hos många toppanalytiker att Bitcoin kommer att flytta till sex siffror under de kommande två åren.

Cole Garner, en kedjefokuserad BTC-analytiker, delade nyligen en omfattande Twitter-tråd som redogjorde för varför han tycker att BTC: s efterfrågetrender är extremt positiva.

Han skrev på sättet:

“En perfekt storm av efterfrågan dynamik driver #Bitcoin pris. Jag tror att något har förändrats på marknaden – och aktiva investerare och handlare skulle göra det bra om de anpassade sina tankesätt. Efter år somnat vid ratten är institutionella ledare nu vaken, massor. Om de vill ha den här tillgången: de måste bråka, tävla med massorna och FOMO ovanför ATH. Mot bakgrund av knapphet till skillnad från allt de någonsin har sett. ”

Han tror att dessa institutionella spelare kommer att köpa Bitcoin, oavsett kostnad. Detta bör hålla prisåtgärder stödda under långa perioder eftersom dessa spelare använder algos för att skala in på marknaden över tiden.

Garner tillade att han tror att Bitcoin-halveringen aldrig prissattes i:

„Det är därför halveringen aldrig prissattes. Det är därför jag tror att #Bitcoin går till $ 35k- $ 40k, innan en shakeout mycket värre än någonting vi har sett hittills. Jag säger inte att vi teleporterar till $ 40 000 direkt. Bara små vinster, ganska mycket varje dag, i många veckor. ”

VEM ÄR KÖPARE AV BTC?

Detta väcker frågan vem exakt köparna är. Det korta svaret, Wall Street. Det långa svaret är lite mer komplicerat. Vi ser ett stort inflöde av kapital från olika segment av Wall Street.

Till exempel köpte MassMutual, en livsförsäkringsleverantör, 100 miljoner dollar i BTC för några veckor tillbaka. Företaget sa att denna exponering utgör en viktig del av dess inträde i den finansiella delen av den digitala ekonomin.

Det finns också företag som MicroStrategy och Square som köper Bitcoin för sina balansräkningar. Tanken är att eftersom den amerikanska dollarn snabbt tappar värde mot andra valutor och mot tillgångar som helhet, är det mer meningsfullt att äga BTC eller andra tillgångar.