Mijnwerkers beginnen met het lossen van etherische bedrijven terwijl het ondermaats blijft presteren bij BTC

Ethereum heeft de afgelopen dagen en weken zwaar onderpresteren op Bitcoin, met de op één na grootste cryptokapitalisatie door de marktkapitalisatie die momenteel ver onder de jaarlijkse hoogtepunten ligt.

Ondertussen handelt de prijs van Bitcoin momenteel tegen de hoogste prijs in ruim een jaar, waarbij stieren strijden om het $13.800 niveau te doorbreken en de crypto naar een nieuw hoogtepunt na 2017 te brengen.

De huidige kracht heeft slechts een lichte wind in de rug gecreëerd voor ETH en andere grote altcoins, waarbij investeerders zich momenteel volledig richten op de cryptocijfers van de benchmark.

Veel analisten hebben gespeculeerd dat er op een bepaald moment een rotatie van kapitaal zal zijn, weg van BTC en in altcoins zoals Ethereum, maar het blijft onduidelijk hoe hoog het kan klimmen voordat dit plaatsvindt.

Een van de redenen waarom het ethereum op dit moment ondermaats zou kunnen presteren ten opzichte van zijn grotere tegenhanger is te wijten aan een enkele trend op de keten.

Een analytisch platform merkte in een recente tweet op dat etherische mijnwerkers hun ETH-holdings snel hebben verkocht, wat de reden zou kunnen zijn waarom het sterk achterblijft bij Bitcoin.

Ethereum heeft moeite om het momentum van Bitcoin te evenaren

Ethereum zweeft al een paar dagen binnen de regio van de lagere $400 terwijl Bitcoin langzaam hoger blijft duwen.

Gisteren stuurde een scherpe verkoop van Ethereum door BTC naar een dieptepunt van $380, maar de koopdruk in dit gebied liet stieren toe om snel terug te keren naar de neerwaartse trend en het weer omhoog te laten schommelen na $400.

De ether moet nog ruwweg 20 percenten beklimmen alvorens zijn 2020 hoogtepunten van $490 te bereiken die bij de piek van de DeFi hypecyclus werden geplaatst.

Tenzij Fase 0 van ETH 2.0 binnenkort wordt vrijgegeven, blijft het onduidelijk wat elke verschuiving in zijn afnemende impuls kon katalyseren.

ETH mijnwerkers beginnen te ontladen bedrijven als technische sterkte degradeert

Een van de redenen waarom Ethereum ondermaats presteert is het feit dat mijnwerkers de afgelopen dagen hun bedrijf hebben gelost.

Analyticsplatform Santiment sprak hierover in een recente tweet en legde uit dat de mijnbouwbalans van Ethereum de afgelopen dagen snel is gedaald.

„De mijnwerkers van het ethereum hebben gedumpt, en het lijkt erop dat de toegenomen activiteit op de keten en de handelaar FOMO de afgelopen week is vertraagd.

Totdat de mijnwerkers stoppen met het lossen van hun balansen, kan Ethereum achterblijven bij de benchmark-cryptocurrency.

Dit zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de geaggregeerde markt, aangezien de meeste grote altermunten de laatste tijd de leiding nemen over Ethereum. Totdat ETH wat aan dynamiek kan winnen, zullen andere altmunten waarschijnlijk stagneren.

Het etherische element, dat op dit moment op nummer 2 staat, is de afgelopen 24 uur met 4,25% gestegen. ETH heeft een markt GLB van $45.89B met een 24 uurvolume van $13.63B.